İnşaat Mühendisi Nedir ?

İnşaat mühendisliği, toplumun bilimsel bilginin uygulanması yoluyla geliştirilmesidir. Günümüz toplumunda gereksinimler temel insan ihtiyaçlarını karşılama ve insanları günlük yaşantılarında destekleme üzerine yoğunlaşmıştır. Bu ihtiyaçlar, altyapı ve ortak araçlar geliştirilerek karşılanmaktadır.

İnşaat Mühendisleri Ne İş Yapar ?

İnşaat Mühendisi Nedir?İnşaat Mühendisleri çevreyi ve yaşam kalitesini arttırmak için çevreyi ne kadar güvenli ve akıllıca kullanabileceklerini inceler. Çevresel değerlendirme, uygulanan tüm yapı ve araçların güvenli, ekonomik ve çevre dostu olmasını sağlar. Eğitim ve beceriler, çevreyi ve doğal unsurları anlamaya odaklıdır. İnşaat teknikleri uzmanlık ve tasarım becerileri ile birleşince, büyük gökdelenler ve köprüler üzerinde çalışmaya olanak tanır. Bir inşaat mühendisinin günlük faaliyetleri yerleştikleri endüstriye göre değişir. En yaygın görevleri arasında yapısal öğelerin tasarımı, malzeme çıkarma ve genel proje yönetimi denetimi yer alır. Genellikle büyük ekiplerin bir parçası olarak çalışırlar ve bir projenin ilerleyişini denetlemek ve izlemek için gönderilirler.

Kimler İnşaat Mühendisi Olabilir?

Büyük projeleri organize etme ve planlamada mükemmel olan öğrenciler bu disipline çok uygundur. İnşaat mühendisliği dersleri çevresel kaygılar ve sosyal etki üzerine odaklanmaktadır. Diğer disiplinlerle karşılaştırıldığında, teknik olarak daha az zorlayıcı ve içeriği daha geniştir.

İnşaat Mühendisleri Nerede Çalışır?

İnşaat mühendisleri disiplinler arasında en çok kariyer seçeneklerine sahip mesleklerden birisidir. Hem küçük hem de büyük ölçekli inşaat ve altyapı üzerinde çalışırlar. Bazılarının kendi işlerini başlatma ve hizmetlerini büyük projeler için özel geliştiricilere sözleşme yapma olanağı vardır.

Aşağıda, inşaat mühendislerinin içinde çalıştıkları en yaygın endüstrilerin listesi verilmektedir. Her bir endüstride inşaat mühendisleri için çok çeşitli pozisyonlar bulunmaktadır. Burada verilen disiplinler dışında birçok alanda da iş bulmaları mümkündür.

  •  Madencilik
  •  Konut İnşaatı
  •  Ticari İnşaat
  •  Kentsel planlama
  •  Su ve Gaz Altyapısı
  •  Kanalizasyon Sistemleri
  •  Yenilenebilir Enerji
  •  Devlet Kurumları