Alkali Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bayanların en çok sorunlarından birisi nasıl diyet yapabilirim. Önemli olan zayıflamak değildir bayanlar önemli olan sağlıklı zayıflayabilmek. Bunun içinde doğru yöntemler ile hareket etmeniz gerekir.  Besinlerin alkali m yoksa asidik mi nasıl anlarım diyorsanız ph derecelerini bilmeniz gerekir. Asidik besinler sağlığı tehdit eder.

Alkali Diyeti Nedir ? Nasıl Hazırlanır ?Alkali diyeti için besinlerin alkali olması önemlidir. Alkali diyeti 3-4 hafta süren bir diyettir. Bu diyeti yaptıkça hem sağlığınız düzene girmiş olacak hem de formunuz. Birkaç gün içinde zararlı besinler vücut atılmış olacaktır. Alkali listesinden istediğiniz diyet listesini yapabilirsiniz.  Diyet içinde yüzde 80 tüketilmesi gerekenler; salatalık, yonca, brokoli, siyah turp kırmızı turp, maydanoz, buğday çimi, soya filizi, kırmızı biber, ıspanak, karahindiba, ıspanak, Mimalaya tuzu, pazı, kekik, nane, ısırgan otu, zerdeçal, zencefil, çörek otu. Bunlar içinde yüksek alkali olanlardır. Orta düzeyde alkali olan marul, pancar, sarımsak, havuç, domates, su teresi, roka, kara lahana, kuru soğan, limon, ay çekirdeği, susam, keten tohumu, kabak çekirdeği, kuru fasulye, soya fasulyesi, zeytinyağı. Hafif alkali olanlar; enginar, taze bezelye, patates, bakla, mantar, karpuz, kavun, bulgur, erik, kiraz, çilek, kuş üzümü, baharatlar, kişniş, fesleğen, böğürtlen, ahududu, ,keçi sütü, soya peyniri, mercimek, taze soğan, şalgam, kuşkonmaz, dolmalık biber, Brüksel lahanası, Trabzon hurması, bal kabağı bunlar bolca tüketilecek alkali yiyeceklerdir.

Bunlar ile kendinize güzel bir diyet listesi hazırlayabilirsiniz. Diyet içinde yüzde 20 asidik besinler tüketilmelidir. Bunlar da; kestane, fıstık, ayçicek yağı, tereyağı, kestane, portakal, incir, kayısı, balık, kızılcık, ceviz, yer fıstığı, ananas, muz, peynir, çikolata. Bunlar ile kendinize artık liste hazırlayabilirsiniz.

Diyetiniz hazır mı ?