Yatak odası, herkesin hayatında vazgeçilmez olan ürünlerdir. Günün yorgunluğu, iş yoğunluğu derken belli zaman dilimden bize ayrılan yatak odalarında bir nebze dahi olsa dinlenme imkânı buluruz. Bu yüzden yatak odası seçerken bazı dikkat etmemiz noktalar vardır.

Gelişen ve değişen dünyamız ile beraber her gün farklı model ve renklerde yatak odaları piyasaya sürülmekte ve alıcı bulmaktadır. Yatak odası seçerken bizim öncelik tercihimiz, kullanılan malzeme olmadır. Mdf, sunta, ahşap yatak odalarında kullanılan malzemeler arasındadır. Mdf, boyalı olan ürünlere denir. Zamanla tahrip olmayan, dayanıklı ve renkli yatak odalarıdır. Sunta ise piyasadaki en ucuz malzeme olup, fazla dayanıklı değildir. Ahşap ise en dayanıklı malzeme olarak bilinmekte ve genellikle pahalı olan yatak odalarıdır.

2017 Yatak Odası Modelleri

2017 yatak odası modelleri; vintage, country, avangarde, modern ve klasik olmak üzere dört başlıkta ele alabiliriz. Vintage yatak odası modelleri; antika yatak odalarıdır. Uzun zaman önce kullanılan modellerin, modern haline bürünüp önümüze gelmesidir. Country yatak odaları; günümüzün en trend yatak odası modelleri olmakta mdf malzemeden yapılmakta ve genellikle gül kurusu renkler ile kapaklı ve süslü dolabı ile dikkati çekmektedir. Avangarde yatak odaları ise kapitone detayları, ağır başlı renkler ve klasik ile modern arasında kalmış yatak odalarıdır. Modern yatak odaları sınıfına ise daha çok spor detaylar, yenilikçi dokunuşlar olan modeller girer.

Tarzınızı belirledikten sonra sıra yatak odanızın ölçüsünü almakta olup, ölçünüze göre gardırop, şifonyer, karyola ve komodinler ile yatak odanızı seçebilirsiniz. Odanız dar ise bazı parçaları almayabilirsiniz. Bu sayede odanız daha ferah olacaktır. Odanızı diğer aksesuarlar ile perde, hali ve josefin gibi tamamlayıcı eşyalar ile donatabilir, keyifle dinlenme alanı oluşturabilirsiniz.